Zo werkt het

SpeedDating
SpeedDaten is een leuke, gemakkelijke en snelle manier om andere singles te ontmoeten met wie het heel goed klikt. Je kans op een romantische relatie is veel groter dan met blind dates, relatie-bemiddelingsbureaus of uitgaan. Je ontmoet ten slotte heel veel singles op één avond. En bovendien is het natuurlijk ook heel spannend en gezellig.Waar komt het vandaan?
SpeedDaten is gebaseerd op het zogenaamde fast dating of speed dating dat uit Amerika is komen overwaaien. Het is daar razend populair en ook in Nederland begint het erg aan te slaan. Het is enorm veel efficënter en effectiever dan het ouderwetse blind dating. Het concept werd in 2000 bedacht door een Rabbijn uit Los Angeles, om jonge mensen te helpen een geschikte partner te vinden. Het concept is gebasseerd op het idee dat je op een avond op een gestructureerde wijze zoveel mogelijk mensen van het andere geslacht ontmoet, waarbij je steeds kunt aangeven of je eerste indruk positief genoeg is om die persoon nog een keer te ontmoeten. SpeedDate is een unieke fast dating organisatie, omdat ze het concept verbeterd heeft door een extra voorselectie toe te voegen, om de kans dat je iemand die bij je past tegenkomt nog verder te verhogen.

Het werkt als volgt.
Via deze site kun je je voor een bepaalde avond aanmelden. Ruim een week van tevoren krijg je definitief bericht dat er die avond vele dates op je zitten te wachten. SpeedDating zorgt ervoor dat er een uitgelezen doch gemengd gezelschap op jouw datingavond aanwezig is. Van tevoren kun je je specifieke wensen kenbaar maken. SpeedDating zal zoveel mogelijk rekening houden met je wensen en wanneer mogelijk een voorselectie doen. Singles van alle leeftijden en achtergrond kunnen zich aanmelden.

De avond
Tijdens de datingavond ontmoet je 20 à 25 personen van het andere geslacht. Iedere ontmoeting duurt drie minuten. Wanneer de tijd voorbij is klinkt er een bel. Soms zal het lang duren alvorens de tijd voorbij is, maar als het werkelijk klikt met iemand vliegen de drie minuten voorbij.

Iedere deelnemer heeft een kaart waarop hij of zij discreet “ja” of “nee” aankruist. “Ja” als je de persoon nog een keer wilt zien, “nee” als je niet nogmaals een afspraak met je desbetreffende date wilt.

Daarna gaan de mannen naar een volgend tafeltje alwaar een nieuwe date op hen zit te wachten. De vrouwen blijven aan hun tafeltje zitten. Tijdens de avond wordt twee keer een pauze van 20 minuten gehouden voor een drankje en een hapje.

Aan het eind van de avond worden alle kaartjes verzameld. Je krijgt binnen 3 dagen bericht over de dates waarbij zowel jij als je date hebben aangegeven nog een keer een afspraak met elkaar te willen maken. Jullie ontvangen dan allebei het emailadres van elkaar.

Neem conteact op met FirstSeconds op als je nog bepaalde vragen hebt.